Carrousel

Premiere algemeen

Carrousel

Er zijn nog 5 paren over. Na 30 dagen dansen. Maar er kan maar één de winnaar zijn, dus de dansmarathon gaat door terwijl de MC de dansers en het publiek opzweept. Waarom hebben ze zich aangemeld? En wat staat hen te wachten wanneer ze stoppen? 

 

 

Carrousel (geschreven door Bernard Dewulf) is geïnspireerd op het boek en de film They Shoot Horses Don’t They. Daarin staan de dansmarathons tijdens de Depressie in de Jaren 30 centraal. Mensen zijn op de vlucht. Deelname aan een dansmarathon biedt op regelmatige basis een maaltijd en een dak boven het hoofd. Het lijden van de dansers biedt het publiek daarentegen een ontsnapping aan hun eigen leven.

 

Carrousel laat het tijdsbeeld van de Depressie los. Verder is er niets veranderd. De dansers zijn nog altijd op de vlucht of juist op zoek en het publiek verlustigt zich nog altijd aan het lijden van de deelnemers.

 

Het spelerscollectief van Première wordt dit jaar aangevuld met een band onder leiding van Caio Bouwens. De op maat gemaakte choreografie is van de hand van Emmely Tunders.

 


Bestel

kaarten